Industriële fotografie

industriële fotografie

Industriële Fotografie

Industriële fotografie valt eveneens onder bedrijfsfotografie maar is net iets specifieker gericht op bepaalde aspecten.binnen het bedrijf.

 

Bij industriële fotografie denken we al gauw aan het in beeld brengen van allerlei logistieke of technische processen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan productieprocessen, de technische werkomgeving, de productie faciliteiten enz. Het doel van dit soort fotografie is om een inkijk te geven op het productieproces en al wat er bij komt kijken.

 
constructie en infrastructuur fotografie

Constructie, Bouw en infrastructuur Fotografie

Net zoals bij de industriële fotografie heeft deze soort fotografie tot doel een beeld te brengen van een specifiek proces, namelijk het bouwen van nieuwe infrastructuur, gebouwen enz.

 

Naast het maken van klassieke foto’s, worden er vaak ook alternatieve manieren gebruikt om dit te doen, denk daarbij vooral aan drone luchtfoto’s of timelapse beelden. Deze laatste worden vooral gebruikt om de evolutie van een bouwproces over een langere periode versneld weer te geven.

 
 

Timelapse

Zoals hierboven reeds aangehaald, dient timelapse fotografie voor het vastleggen van een langdurig proces, meestal een bouw of constructieproces. Gedurende deze periode worden met één of meerdere camera’s foto’s genomen met vaste intervallen. Wanneer al deze foto’s uiteindelijk worden samengevoegd, resulteert dit in een video die het langdurige proces mooi weergeeft.

 

In timelapse fotografie zijn er ook varianten mogelijk:

– klassieke timelapse, met camera gericht op vast punt
– hyperlapse, waarbij de camera zelf een verplaatsing maakt

Met beide varianten kan men zeer creatief aan de slag gaan om indrukwekkende timelapse video’s te produceren.

 

Zullen we samenwerken ?

Nood aan een professioneel fotograaf om beelden van jouw technische omgeving, bedrijf of evenement vast te leggen ? Vraag dan alvast een vrijblijvende offerte aan of contacteer ons even !

 

Stuur een email

info@svs-fotografie.be

Bel ons even op

0456 15 10 72

Offerte aanvraag

Vraag jouw offerte aan